İLERİ SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ III: Sağlıkta Dijitalleşmenin Önündeki Yol Haritası
29.11.2019 STM ThinkTech

İLERİ SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ III: Sağlıkta Dijitalleşmenin Önündeki Yol Haritası

Stm Ileri Saglik Teknolojileri 3

Gelişen teknolojiyle birlikte tüm dünyada yaşanan Dördüncü Sanayi Devrimi’ne geçiş süreci pek çok sektör gibi sağlık alanında da yaşanmaktadır. Özellikle genetik ve tıp alanında ortaya çıkan büyük değişimlerle birlikte akıllı robotlar, sensörler, gelişmiş veri depolama ve analiz sistemleri ve daha birçok teknoloji sağlık sistemini yeniden şekillendirmektedir.

Sağlıklı ve gelişmiş toplum hedefine ulaşabilmek ancak iyi örgütlenmiş bir sağlık sistemiyle mümkündür. İyi örgütlenmiş bir sağlık sisteminin oluşturulmasında sağlık bilişim sistemlerinin önemi ise oldukça büyüktür. Sağlık sektöründe yer alan kurumlar, sundukları sağlık hizmetlerine yönelik karar verme aşamasında bilgi teknolojileri ve sağlık bilişim sistemlerinden faydalanmak durumundadır.

Dördüncü Sanayi Devrimi ile sistemlerin artık birbirlerine bağlı olması ve gelişen mobil cihazlar, hem uzaktan erişim hem de veri paylaşımı için yaygın olarak kullanılmaktadır. Sağlık sektöründe birbirine bağlı ekipmanlar ve bakım sistemleri yaygınlaştıkça, siber güvenlik de giderek büyüyen bir kaygı konusu haline gelmiş, hasta güvenliği, veri bütünlüğü ve genel olarak siber güvenlik, sağlık sektörünün en temel zorlukları olmaya başlamıştır.

Bu raporumuzda sağlıkta dijitalleşmenin önündeki yol haritasına bakarken, dijitalleşmenin getirdiği risklere ve bu risklerden korunmak için geliştirilen yeni sağlık ve sigortacılık modellerine değineceğiz.

Stratejik işbirliği ve ihtiyaçlarınıza özel çözüm önerilerimiz için bizimle iletişime geçin.

Bize Ulaşın

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.