Askeri Sistem ve Platformların Siber Güvenliği
15.03.2021 STM ThinkTech

Askeri Sistem ve Platformların Siber Güvenliği

Stm Askeri Sistem Ve Platformlarin Siber Guvenligigorsel Web

Hayatın hemen her alanında merkezi bir rol edinmiş olan bilgi ve iletişim teknolojileri sağladığı geniş imkânlar yanında güvenlik risklerini de beraberinde getirmektedir. 1990’lardan itibaren devletler beşinci boyut olarak değerlendirilen siber uzayın sağladığı imkânları askeri kapasitelerini geliştirmede yeni bir fırsat olarak görmüştür. Bu doğrultuda uluslararası sistemde küresel ve bölgesel güç konumunda olan birçok devlet, hatta uluslararası örgütler, kendi siber savunma ve saldırı yeteneklerini artırmak amacıyla siber güvenlik stratejileri ortaya koymaya başlamıştır.

Bugün siber güvenlik, farklı kurumların sorumluluklarıyla kesişen çok boyutlu ve stratejik olarak ele alınması gereken bir konu hâline gelmiştir. Ancak her şeyden önce bir güvenlik meselesi olması nedeniyle askeri boyutu önemini korumaktadır.

Analizimizde öncelikle siber güvenlik kavramı ve olgusu değerlendirilerek, askeri sistem ve platformların karşı karşıya kalabileceği siber tehditler ile bu alanda öne çıkan yeni teknolojilere değinilecek, ayrıca güncel siber güvenlik stratejileri gözden geçirilecektir...

Stratejik işbirliği ve ihtiyaçlarınıza özel çözüm önerilerimiz için bizimle iletişime geçin.

Bize Ulaşın

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.