Dünya giderek daha dijital bir hâl alırken Dördüncü Sanayi Devrimi’nin de etkisiyle artan veri trafiğinin yönetimi önemli bir konu hâline gelmiştir. Neredeyse her elektronik cihazın çalışmak için ihtiyaç duyduğu kişisel bilgilerin hatta dijital paraların saklandığı verilerin depolanması ise veri merkezleri ile mümkün kılınmıştır. Ancak bilişim teknolojileri, hayatı kolaylaştırma yönünde sağladıkları imkânların yanında, güvenlik boyutunda da yeni kaygıların gelişmesine sebep olmuştur.
Günümüz dünyasında, fiziksel temasa gerek duymadan hırsızlık, dolandırıcılık gibi suç fiilleri mümkün hâle gelmiştir. Bunun yanında bilişim teknolojileri suç gruplarının veya terör örgütlerinin iletişim becerilerini artırmış, propaganda imkânlarını güçlendirmiş ve yeni faaliyet sahalarının ortaya çıkmasını sağlamıştır.
Günümüzde siber güvenliğin savaşın beşinci boyutu olarak kabul edilmesinin ötesinde tüm ülkeler için ulusal güvenliğin ayrılmaz ve en önemli bileşeni olarak değerlendirilmesi, siber güvenliğe verilen önemi de artırmıştır. Veri merkezlerinin siber güvenliği ise günümüz dijital dünyasının en önemli konularının başında gelmektedir. Bu nedenle bu çalışmada veri merkezlerinin önemine değinilerek, veri merkezlerinde siber güvenliği sağlamak için uygulanan stratejiler üzerinde durulmuştur. Ayrıca konunun hukuksal boyutu da ele alınarak veri merkezleri güvenliği için öne çıkan yeni trendlere yer verilmiştir...