Savaş Nesnelerinin İnterneti
13.11.2018 STM ThinkTech

Savaş Nesnelerinin İnterneti

Stm Savas Nesnelerinin Interneti

Savaş tarihinde, hatta belki de insanlık tarihinde yepyeni bir döneme giriyoruz. Makinelerin cephede ve cephe gerisinde insanlarla yan yana çarpıştığı savaşlar çağına.

Aslına bakarsanız, bilim kurgu filmlerinde askeri robotlar çoğu zaman “kötü adam” rolündeydi. Terminator’den, Matrix’e tüm filmlerde güçlü makineler kontrolden çıkıyor ve silahlarını kendilerini yaratanlara çeviriyorlardı. Hatta robot kelimesinin isim babası Karel Capek de 1920’lerde yazdığı RUR adlı oyunda insan ırkının sonunun yapay zekâ sahibi varlıklardan geleceği uyarısı yapıyordu.

Ancak bu uyarılara rağmen robotlar, bilim kurgudan gerçeğe fırlayarak ordudaki yerini aldı. Artık karada, havada ve denizde daha fazla robotik sistem ama daha az insan çarpışıyor. Bu robotlar uçabiliyor, yüzebiliyor; sadece bir dakikada 550 yüksek patlayıcı içeren mermi atabiliyor. Bu da şu çarpıcı gerçeği önümüze koyuyor: Geleceğin savaşları asker, drone ve yapay zekâ temelli sistemlerin kombinasyonuyla yapılacak. “Internet of Battle Things (Savaş Nesnelerinin İnterneti)” adı verilen bu kavram, makine ve insanlardan oluşan geniş bir savaş ağından oluşuyor...

Stratejik işbirliği ve ihtiyaçlarınıza özel çözüm önerilerimiz için bizimle iletişime geçin.

Bize Ulaşın

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.