21’inci yüzyılda tüm sektörler ve iş yapma biçimleri değişiyor. Peki yeniden şekillenen dünyada geleceğin eğitimi nasıl kurgulanmalı? T modeli çalışandan yaşam boyu öğrenme yaklaşımına, STEAM temelli eğitimden sorgulayıcı ve analitik düşünme yeteneğine sahip yeni nesiller yetiştirme hedefine eğitimin temel başlıklarında analiz ve raporlarımızla ilham verici yaklaşımları ülkemize taşımayı ve geleceğin eğitim konseptine katkı sunmayı sürdürüyoruz.
İş Dünyası Harp Oyunu Genel Eğitim Programı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Konya Huğlu ve Üzümlü bölgelerinde konuşlu av tüfeği üreticilerinin verimliliğinin artırılması ve savunma sanayine entegrasyonu hedeflerine yönelik olarak KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile gerçekleştirilmiş proje kapsamında; Yetenek Karmaşıklık Modeli kullanılarak pazar çeşitliliğini artıracak yetenek-ürün portföyü oluşturulmuş ve firmaların mevcut imkân ve kabiliyetleri ile üretilebilecek alternatif ürünlerin olası katma değerleri hesaplanmıştır. Ayrıca, bölge üretim ekosistemi için bir Talep Yönetim Sistemi konsepti geliştirilmiş ve Sistem Dinamikleri yöntemi ile ekosistem modellemesi yapılmıştır. Üretim ekosisteminde yer alan firmalara temel, orta ve ileri seviyelerde olmak üzere Ömür Devri Yönetimi, Proje Yönetimi, Sözleşme Yönetimi, Savunma Yönetimi, Üretim ve Süreç Optimizasyonu ile Kurumsal Kaynak Planlama Eğitimleri verilmiştir. Proje kapsamında yapılan tüm çalışmaların raporlandığı İş Analizi Dokümanında, bölgeye ilişkin kısa, orta ve uzun vadeli stratejik (ve somut) adımlar tanımlanmıştır.
Karmaşık Sistem Mühendisliği ve Ömür Devri Yönetim yaklaşımları ile Yapay Zekâ Algoritmaları’nın kullanıldığı projede; Huğlu ve Üzümlü bölgelerinde yapılmakta olan av tüfeği ve parça üretiminin iç ve dış pazara yönelik katma değerinin artırılması ve mevcut av tüfeği ve parça üretim yapısının savunma sanayi ve ilgili diğer sektörler ile entegrasyonunun sağlanması amaçlarına yönelik olarak ekosistem analizi yapılmış, firma kategorilendirme çalışmaları gerçekleştirilmiş, Karar Destek Matrisi geliştirilmiş ve Yol Haritası hazırlanmıştır.
T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde yürütülen proje ile gençlerin savunma sanayine olan ilgisinin artırılması ve Türk savunma sanayinin mevcut durumu hakkında farkındalık seviyelerinin yükseltilmesi sağlanmıştır. Proje kapsamında; Ankara’da toplam 42 katılımcının yer aldığı ve içeriğinde STM ThinkTech tarafından kurgulanan “İş Dünyası Harp Oyunu (Business Wargame)” faaliyetinin de bulunduğu iki adet “Savunma Politikaları ve Teknolojileri Yaz Okulu” düzenlenmiş, Gaziantep’te yaklaşık 150 kişinin katılımı ile bir “Savunma Politikaları ve Teknolojileri Konferansı” icra edilmiş ve “Savunma Çalışmalarına Giriş Kitabı” yayıma hazırlanmıştır.