Günümüzde havacılık sektörü ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Dünyada hava ulaşım ağlarının sayısı her geçen gün artmakta ve bunun sonucu olarak havacılık sektörü devamlı olarak büyümektedir. Havacılık sektöründe yaşanan gelişmelere paralel olarak 1970’li yıllardan başlayarak hava trafiğinde her 15 yılda iki kat büyüme yaşandığı görülmektedir. Havacılık sektöründe yaşanan gelişmelerin sonucunda artan hava trafiğine hizmet verebilecek altyapılara ve seyrüsefer destek sistemlerine yönelik yatırımların gerçekleştirilmesi önem kazanmıştır.
Günümüzde havacılıkta yaygın olarak kullanılan Aletli İniş Sistemi (ILS), VHF Çok Yönlü Radyo Seyrüsefer Cihazı (VOR), Hassas Yaklaşma Radarı (PAR) ve Taktiksel Hava Seyrüsefer Sistemi (TACAN) gibi seyrüsefer destek ve yaklaşma iniş sistemleri, hava araçlarının operasyonel kabiliyetlerini ifâ etmelerini sağlamaktadır. Belirtilen sistemlere ilişkin kurulum, bakım ve idame maliyetlerinin özellikle sınırlı trafik kapasitesine sahip hava meydanları tarafından karşılanmasında zorluklar yaşanabilmektedir. Ayrıca, coğrafi kısıtlara sahip hava meydanlarında, günümüzde yaygın olarak kullanılan Aletli İniş Sistemi (ILS) sistemi kurulum sınırlamaları bulunabilmektedir.
Havacılık sektöründe yaşanan teknolojik gelişmeler doğrultusunda, uydu tabanlı seyrüsefer ve düzeltme sistemlerinin (Uydu Tabanlı Destek Sistemi-Satellite Based Augmentation System-SBAS ve Yer Tabanlı Destek Sistemi-Ground Based Augmentation System-GBAS) birçok operasyonel avantaj sağlayarak geleneksel seyrüsefer destek cihazlarının yerini alabileceği ve kritik teknoloji alanları olarak yaygınlaşacağı değerlendirilmektedir. SBAS ve GBAS sistemlerine yönelik genel bakış, mevcut durum analizi, kritik teknoloji değerlendirmesi, pazar analizi ve geleceğe yönelik projeksiyon rapor kapsamı içerisinde sunulmaktadır.